Water for Life

De allerarmsten van de wereld: zíj zijn onze prioriteit!

Dat schoon water belangrijk is voor een mens, hoeven we vast niet meer uit te leggen. Dat bijna de helft van de wereldbevolking nog altijd geen toegang heeft tot veilig drinkwater en goede sanitatie, is nog niet bij iedereen bekend. Elke acht seconden sterft er iemand aan de gevolgen van vervuild water. Dit zijn voor een groot deel kinderen, die vervuild water drinken of ziek worden doordat ze geen goede en schone sanitaire voorzieningen tot hun beschikking hebben.

Via Water for Life kunnen we heel concreet de situatie voor mensen verbeteren door nieuwe tappunten, het leidingennet uit te breiden en toiletten aan te leggen. Sinds 2004 hebben we al 750.000 mensen geholpen in Mozambique, Ghana, Vietnam, Malawi en Mongolië!

Water for Life is een initiatief van Vitens en Evides Waterbedrijf. Al ruim 25.000 klanten zijn donateur. Via het fonds wordt geld beschikbaar gesteld aan drinkwater- en sanitatieprojecten in ontwikkelingslanden. Omdat deze projecten onder de vlag van Vitens Evides International worden uitgevoerd, zijn de uitvoerings- en begeleidingskosten nul. Dat betekent dat elke euro van hier wordt besteed aan projecten daar. Een effectieve donatie dus! 

Kijk hier voor meer informatie over Water for Life en onze projecten.

_MG_6639 waterdraagster groene pan avrl bewerkt 1000pix.jpg