nieuwsbanner

Vitens beëindigt samenwerking Mekorot

Vitens heeft Mekorot geïnformeerd over haar besluit haar samenwerkingsverband te beëindigen. Vitens hecht groot belang aan integriteit en houdt zich aan (inter)nationale wet- en regelgeving.
 
Vitens heeft uitvoerig gesproken met het ministerie van Buitenlandse Zaken over het ontmoedigingsbeleid in relatie tot de samenwerkingsovereenkomst van Vitens met het Israëlisch waterbedrijf Mekorot. Aanleiding voor dit gesprek was het afzeggen van minister Ploumen van een ontmoeting met het Israëlisch waterbedrijf.
 
Na overleg met betrokken partijen kwam het bedrijf tot het inzicht dat het uiterst moeilijk wordt mogelijk toekomstige projecten in gezamenlijkheid uit te werken, aangezien deze niet los kunnen worden gezien van de politieke context. Dit heeft ertoe geleid dat het bedrijf heeft besloten haar betrokkenheid in het project te beëindigen.

Journalisten kunnen naar aanleiding van dit persbericht contact opnemen met de woordvoerders van Vitens via 088 884 7444.

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. We leveren topkwaliteit drinkwater aan 5,4 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Flevoland, Fryslân, Gelderland, Utrecht en Overijssel en gemeenten in Drenthe en Noord-Holland. Met circa 1.700 medewerkers, 100 productiebedrijven en een leidingnet van 47.500 kilometer wordt jaarlijks 350 miljoen m3 water geleverd. De jaaromzet bedraagt ongeveer 450 miljoen euro. De aandelen van Vitens zijn voor 100% in handen van lokale en regionale overheden.