Educatie & recreatie

Educatie
Vitens heeft een speciale website gemaakt voor kinderen: waterkennis.nl. Deze website informatie over 'drinkwater' en 'water' in brede zin. De informatie is gericht op kinderen van groep 6 en 7 van het basisonderwijs en natuurlijk kunnen ook kinderen van de andere groepen voor informatie terecht op waterkennis.nl. U vindt er naast informatie een uitgebreide bibliotheek over wateronderwerpen en filmpjes en afbeeldingen met uitleg. Docenten kunnen inloggen met het BRIN nummer van hun school en vinden zo een uitgebreide toelichting en aanvullende informatie voor hun lessen.  

 

bloemenplukken.jpg

Recreatie: ervaar het waterwinproces
In Van Bron tot Kraan heeft u kunnen lezen over het waterwinproces, de zorg voor het waterwingebied en hoe Vitens uw water bewaart en transporteert. Maar u kunt het ook gaan ervaren.

Ga wandelen in een waterwingebied!
Ons drinkwater komt uit prachtige en ongerepte natuurgebieden in Nederland. De waterwingebieden van Vitens zijn de bron voor lekker en zuiver drinkwater. Ontdek deze mooie natuurgebieden zelf, bijvoorbeeld met de Vitens waterwandelingen app. Ervaar tijdens het wandelen wat er nodig is voordat het drinkwater bij jou thuis uit de kraan komt.
 
 

 Educatie

 


 

 Recreatie