Banner-242x102px-v2.gif

​Uitgelicht

  • Vitens blij met eerste stap in opheffen kraanwaterban festivals
    Drinkwaterbedrijf Vitens is verheugd met de beslissing van het college van B&W van Amsterdam om voortaan geen vergunning meer te verlenen aan festivals tenzij bezoekers kosteloos hun flesjes of bekers kunnen vullen met drinkwater. Vitens hoopt dat andere gemeentes het voorbeeld zullen volgen.
  • Europese Commissie vraagt uw mening over drinkwater
    Tot en met 23 september 2014 kunnen alle Europese burgers, belangengroeperingen, NGO’s, en overheden hun mening geven over het aanbod en de kwaliteit van veilig drinkwater in Europa. Europa wil met behulp van een vragenlijst uw mening weten over ontwikkelingen die de grondwatervoorraden voor de drinkwatervoorziening mogelijk bedreigen zoals schaliegas, verontreinigingen door landbouw en de gevolgen van klimaatverandering.
  • 8 redenen om Belasting op Leidingwater af te schaffen
    Vitens roept de onderhandelaars voor de begroting van 2015 op de Belasting op Leidingwater (BoL) per 1 januari 2015 te schrappen in de miljoenennota. Vitens wil dat het kabinet de belasting per 1 januari 2015 volledig laat verdwijnen en geeft hierbij acht argumenten om dat te doen.