Han Noten benoemd tot Commissaris Vitens

Han Noten (62) is door de Algemene vergadering van Aandeelhouders van Vitens benoemd tot Commissaris van het drinkwaterbedrijf. Tijdens de Algemene vergadering werd ook het drinkwatertarief van 2021 door de aandeelhouders vastgesteld.

Noten volgt in mei 2021, aan het einde van zijn zittingstermijn, Boele Staal op als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Staal: “De heer Noten is een zeer ervaren bestuurder en toezichthouder. Als voormalig burgemeester van Dalfsen is hij goed bekend met het onderwerp drinkwater in het werkgebied van Vitens. Met zijn ervaring als lid van de Eerste Kamer is hij voorts zeer goed thuis in het Haagse.”

Noten

Noten heeft een lange politieke loopbaan. Van 2011 tot 2018 was hij burgemeester van de Overijsselse gemeente Dalfsen. Van 2003 tot begin 2013 was hij namens de Partij van de Arbeid lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Ook werd hij in 2003 voorzitter van de fractie van de Partij van de Arbeid in de Senaat. Eerder werkte Noten als vakbondsbestuurder bij de FNV en was hij directielid bij Centraal Beheer en de Nederlandse Spoorwegen.

De Raad van Commissarissen houdt toezicht op het bestuur van Vitens, en heeft daarnaast een adviserende rol.

Drinkwatertarief 2021

Tijdens de aandeelhoudervergadering hebben de aandeelhouders het drinkwatertarief voor 2021 vastgesteld. Deze stijgt licht naar €0,70 voor 1.000 liter (1m3). Het vastrecht is daarnaast vastgesteld op €45,78 per jaar. De gemiddelde jaarlijkse waterrekening zal hierdoor met ongeveer €2 euro stijgen naar €112. Jelle Hannema, directievoorzitter Vitens: “We zijn er trots op dat we jaar in jaar uit drinkwater van absolute topkwaliteit kunnen leveren tegen een heel lage prijs. Hiermee houden we het voor iedereen in Nederland goed toegankelijk. We kunnen dan ook gerust stellen dat de echte waarde van water niet in de prijs zit. Ons drinkwater is onbetaalbaar omdat het van groot belang is voor onze gezondheid en ons welzijn. Toch staat ons waardevolle drinkwater door allerlei factoren onder druk en moet Vitens investeren om het voor de toekomst veilig te stellen. In 2021 zullen we dan ook de investeringen in het duurzaam watersysteem en duurzame bedrijfsvoering versnellen.”