UPDATES: Storm Eunice en Franklin

Bericht 21-02-2022

Storm Franklin heeft een aantal nieuwe storingen veroorzaakt, maar de schade valt mee. Gedurende de dag en komende dagen voeren de monteurs herstelwerkzaamheden uit.

Actuele informatie

Ga voor de meest actuele informatie naarWaterstoring.nl. Het storingsnummer is beschikbaar voor urgente meldingen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bericht 20-02-2022

Bijna alle herstelwerkzaamheden ten gevolge van storm Eunice zijn afgerond. Op dit moment hebben wij slechts op enkele plekken nog een storing in ons leidingnet, waardoor klanten minder of geen water krijgen. Het gaat om enkele tientallen huishoudens in ons hele verzorgingsgebied. Voor onze klanten uiteraard erg vervelend en wij doen ons uiterste best om de storingen zo snel als mogelijk op te lossen.

Herstelwerkzaamheden bijna afgrond

Zaterdag hebben onze storingsmonteurs en verschillende aannemers gedurende de dag en nacht veel werk verzet. Op dit moment is er in ons verzorgingsgebied op slechts enkele plekken nog sprake van een storing waardoor klanten minder of geen water krijgen. Het gaat hier om maximaal 60 huishoudens. Het kan zijn dat in de loop van de dag nog enkele nieuwe storingen ontstaan. Wij zetten ons met een extra team aan storingsmonteurs in om de storingen zo snel als mogelijk te verhelpen.

Actuele informatie

Hoewel de meeste storingen zijn verholpen kunnen er door de nasleep van de storm nog weer nieuwe meldingen bijkomen, doordat bomen bijvoorbeeld nog los staan. Daarom verwijzen wij voor de meest actuele informatie naar Waterstoring.nl. Het storingsnummer is beschikbaar voor urgente meldingen. Is het nummer slecht bereikbaar, probeer het dan later opnieuw. 

Voorbereid op storm of toenemende wind

Weersvoorspellingen geven aan dat mogelijk de wind weer toeneemt. Het kan zijn dat er daardoor weer meer storingen ontstaan. Daarom zijn wij nog steeds extra voorbereid en hebben wij extra storingsmonteurs paraat staan om storingen te kunnen verhelpen. Ook zijn wij voorbereid op de storm door extra materiaal en materieel zodat de storingen snel verholpen kunnen worden zolang het veilig is. 

Waterweetje

In Nederland vind je 47.500 km aan waterleidingen van Vitens. Veilig onder de grond. Toch heeft het weer meer invloed op ons kraanwater dan je denkt. Specialist onderhoud bij Vitens, Jan Pot, legt uit hoe dit komt. Klik hier voor de video.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bericht 19-02-2022

Door storm Eunice zijn er op verschillende plekken in ons gebied leidingen stukgetrokken door omgewaaide bomen. Op dit moment zijn wij druk bezig met het inventariseren van de schade. De meest actuele informatie staat op Waterstoring.nl.

Actuele informatie

Wij doen ons uiterste best om de actuele informatie te geven via Waterstoring.nl. Het storingsnummer is beschikbaar voor urgente meldingen. Het storingsnummer kan slecht bereikbaar zijn door de vele storingen die worden gemeld. Probeer het dan later opnieuw.

Vrijdagavond storm Eunice

Tijdens de storm zijn op diverse plekken leidingen stukgetrokken. Om de veiligheid van onze monteurs te waarborgen, hebben wij alleen de noodzakelijke lekkages tijdens de storm aangepakt.

Uit de inventarisatie is gebleken dat de waterlevering bij speciale klanten, zoals ziekenhuizen, niet is onderbroken. De meeste impact van de storm hebben we gemerkt in de Veluwe en in de gebieden Midden-Nederland en Friesland ervaren tientallen huishoudens lage waterdruk of geen water. Ondanks dat het voor sommige klanten vervelend is, hebben wij gelukkig niet te maken gehad met grootschalige storingen.

Herstelwerkzaamheden

Op dit moment zijn wij druk bezig het herstellen van de gebroken leidingen. Wij richten ons ten eerste op de leidingbreuken die meeste impact hebben op onze waterlevering. Daarnaast moeten wij ruimte hebben om de herstelwerkzaamheden uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan omgevallen bomen. Gedurende de komende dagen zullen wij nog herstelwerkzaamheden verrichten.