Leerlingen Willem van Oranjeschool krijgen “waterles” van Vitens en Salverda

BARNEVELD - Zo’n 50 leerlingen uit de groepen 6 en 8 van basisschool Willem van Oranje uit Barneveld hebben vanmiddag “waterles” gehad van medewerkers van drinkwaterbedrijf Vitens. Salverda Bouw gaf de leerlingen een rondleiding op de Vitenslocatie in Barneveld, waar op dit moment volop wordt gewerkt.

Drinkwater uit de kraan. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Het is er gewoon. Maar toch gebeurt er veel voordat drinkwater in het glas van de gebruikers zit. De leerlingen van basisschool Willem van Oranje kregen er vanmorgen alles over te horen. Waar haalt Vitens het water vandaan? Hoe wordt het gezuiverd? En hoe komt het in de huizen terecht? Ook werd aan de leerlingen uitgelegd waarom het zo belangrijk is om slim en zuinig om te gaan met drinkwater en hoe je dat zelf heel gemakkelijk kunt doen.

Rondleiding

Na de “waterles” kregen de 50 leerlingen een rondleiding van medewerkers van Salverda Bouw op de Vitenslocatie aan de dr. Willem Dreeslaan. Daar wordt op dit moment gewerkt aan de nieuwbouw van een pomp- en bedieningsgebouw. In de bouwkeet is de leerlingen verteld hoe deze bouw door de aannemer wordt georganiseerd, welke materialen er worden gebruikt en welke mensen aan dit project meewerken. Daarna hebben de leerlingen het bouwwerk van dichtbij kunnen bekijken.

Toekomstbestendig

Vitens voert de werkzaamheden in Barneveld uit, omdat de huidige installatie uit 1970 aan vervanging toe is. Door deze investering kan Vitens ook in de toekomst de drinkwaterlevering in de regio Barneveld blijven garanderen.

Leerlingen Willem van Oranjeschool krijgen “waterles” van Vitens en Salverda.