Lekkerste drinkwater komt uit Utrecht

Utrechts drinkwater: Domweg het lekkerst.

Het is de 15e VN Wereld Water Dag en op deze dag is de KRNWTR+ Water Award weer uitgereikt. 
Dit is een smaaktest, een zoektocht naar ‘Het Lekkerste Water van Nederland’. Een onafhankelijke jury van smaakexperts heeft leidingwater uit verschillende steden en provinciën samen met bekend flessenwater blind geproefd en beoordeeld.

In Nederland hebben we een hoge kwaliteit van ons leidingwater. Het Nederlandse leidingwater voldoet aan honderden eisen, velen malen meer dan bijvoorbeeld flessenwater. Maar als de kwaliteit van ons drinkwater al veel beter is dan van flessenwater, waarom wordt flessenwater dan toch nog zoveel gekocht en gedronken? Gewenning of gemak, ondanks dat we weten dat het wel 100 keer slechter is voor het milieu? Of is dan misschien de smaak belangrijker?
 
Daar is antwoord op gezocht met de KRNWTR+ Water Awards. Het panel, dat onder andere bestond uit een watersommelier en andere smaakexperts, kreeg verschillende soorten water voor zich: leidingwater en flessenwater. Utrecht was de winnaar, het water is “mooi levendig gebalanceerd, uitnodigend, zoet, zacht, leuk en open”. De top 3 wordt gecomplementeerd met het leidingwater uit Noordwijk en Bar-le-Duc.