Vitens feliciteert voetbalclub O.N.T met prijs 'meest duurzame sportaccommodatie'

Vitens feliciteert voetbalclub O.N.T. met prijs ‘Meest duurzame sportaccommodatie’

Voetbalvereniging O.N.T. uit Opeinde (Friesland) heeft de meest duurzame sportaccommodatie van Nederland. Dat komt onder andere doordat de Friese club op grote schaal bezig is met waterbesparing. Drinkwaterbedrijf Vitens was betrokken bij de totstandkoming van het plan om water te besparen. De prijs wordt jaarlijks uitgerekt en is een initiatief van NOC*NSF en Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Het water dat de leden van de voetbalvereniging gebruiken om te douchen wordt hergebruikt om toiletten door te spoelen. Hiervoor maakt O.N.T. gebruik van een zogenoemde Hydraloop. De vereniging bespaart hiermee zo’n 300.000 liter per jaar, dat is 45% van het totale waterverbruik van de club. Vitens heeft een bijdrage geleverd wat uiteindelijk leidde tot de installatie van het systeem dat het douchewater omzet in water voor toiletten. Deze waterbesparing op zich is al een compliment waard, dat dit nu beloond wordt met een landelijke prijs is de kers op de taart! Daarom de welgemeende felicitatie van Vitens voor de Friese voetbalvereniging. 

Waterbesparing
Vitens ziet graag dat particulieren en bedrijven zich inzetten om water te besparen. Voor klanten is er een speciale pagina met tips voor waterbesparing. Ook start volgende week de campagne ‘Wijs met drinkwater’. Voor zakelijke klanten zijn er ook mogelijkheden om water te besparen, meer daarover lees je hier.