Watertoren Sint Jacobiparochie verkocht


Zwolle, 16 april 2020- De Friese watertoren in Sint Jacobiparochie is na een voortvarend proces verkocht aan de nieuwe eigenaar. De watertoren heeft sinds enkele jaren geen functie meer in de drinkwatervoorziening en was daarom door Vitens buiten gebruik gesteld.

Vitens doet objecten die geen rol meer vervullen in het proces ‘van bron tot kraan’ niet zomaar van de hand. Om in aanmerking te komen voor aankoop van de toren verlangde Vitens van een nieuwe eigenaar, naast een reëel bod, een heldere visie voor de herbestemming van de watertoren. Een herbestemming die meerwaarde zou creëren voor zowel de toren als de omgeving.

Vitens is blij met de nieuwe eigenaar en de ideeën die hij met de watertoren heeft. De eigenaar is inmiddels in gesprek met de gemeente Waadhoeke over de herbestemming van de toren. Zo is het idee om de watertoren voor recreatie, kunst en cultuur te gebruiken.

Watertoren Sint Jacobiparochie staat aan de rand van het gelijknamige dorp in de gemeente Waadhoeke. Het gebouw kenmerkt zich door authentieke elementen en is vanuit de verre omstreek van Sint Jacobiparochie te zien. De watertoren is gebouwd in 1957 naar een ontwerp van A.P. Wesselman van Helmond. Met een hoogte van ruim 41 meter torent het gebouw uit boven het Friese platteland. De watertoren staat op een perceel van 5.529 m².
De watertoren Sint Jacobiparochie staat aan de rand van het gelijknamige dorp in de gemeente Waadhoeke.
De watertoren Sint Jacobiparochie staat aan de rand van het gelijknamige dorp in de gemeente Waadhoeke.