Podcast

Eén pod nat - dé podcast over drinkwater

Eén pod nat is dé podcast over drinkwater. In deze drinkwaterpodcast gaat Vitens op zoek naar antwoorden op belangrijke watervragen. Wat als er geen water uit de kraan komt? Waarom smaakt het water overal net anders? Hoeveel drinkwater heeft Vitens op voorraad? En is er wel genoeg voor iedereen? De hosts, Nicole en Emiel, gaan op de koffie bij hun collega's en zoeken het uit.

Beluister de podcast overal waar podcasts te vinden zijn! Bijvoorbeeld op Spotify of Apple Podcasts.

4. Hoe wordt drinkwater gemaakt?

Matthijs (10) mag langskomen bij één van Vitens' drinkwaterproductielocaties. Hij vraagt waterkenner Maarten het hemd van het lijf en leert zo hoe drinkwater nou eigenlijk wordt gemaakt.


3. Poep in mijn drinkwater?

Héél soms moet Vitens een kookadvies afgeven omdat er een poepbacterie in het drinkwater is gevonden. Dat kan gebeuren door werkzaamheden. Wat moet je dan doen?

2. Smaakt water overal anders?

Proef jij verschil tussen het ene en het andere drinkwater? En is dat echt zo of zit dat tussen je oren? Emiel en Nicole houden een waterproeverij.

1. Geen water uit de kraan! Wat nu?

Wil je net lekker gaan douchen, komt er geen water uit de kraan! Dat gebeurt bijna nooit. Maar als het gebeurt... Hoe kan dat?

Wat is een podcast?

Een podcast is een soort radioprogramma. Je kunt er dus naar luisteren. Er zit geen beeld of tekst bij. In tegenstelling tot radio, zijn podcasts niet live. Dat betekent dat je ernaar kunt luisteren wanneer je maar wilt en zo vaak als je maar wilt.

Hoe kan ik een podcast luisteren?

Podcasts staan op internet. Je kunt ze luisteren via websites óf via speciale muziek- en podcast apps, zoals Spotify, Apple podcast en Google podcast. De show "Eén pod nat" is het programma van Vitens. Deze show is te beluisteren via www.vitens.nl/podcast. En hij staat in alle bekende podcast apps.