Douchetimers

Wat is de beste douchetimer?

Douchetimers vind je op het internet overal. En dat is ook niet zo gek, want steeds meer mensen gaan op zoek naar handige hulpmiddeltjes die helpen om korter te douchen. Korter douchen is namelijk duurzaam én lekker voor je portemonnee. Maar welke douchetimer werkt nou het beste? We zochten het voor je uit.

Meer dan de helft van al het water dat we dagelijks gebruiken, gaat op aan douchen. Gemiddeld douchen we iets langer dan acht minuten per dag. En dat kost al snel 70 liter drinkwater. Als we maximaal vijf minuten douchen, besparen we makkelijk 20 liter water per douchebeurt. En dat is per persoon, per dag!

Drie typen douchetimers

Een douchetimer helpt je om niet langer dan vijf minuten te douchen. Maar een goed apparaatje vinden, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. En dat ligt niet aan het aanbod. Er bestaan in ieder geval drie typen douchetimers. En van alle typen kun je wel honderd verschillende soorten kopen.

Drie typen douchetimers:

  1. Doucheradio’s die werken met geluid: deze radiootjes zijn waterdicht en hang je vaak met een zuignap aan de muur. Je kunt ermee naar de radio luisteren, maar sommige modellen werken ook via Bluetooth.
  2. Douchelampjes die werken met licht: dit zijn waterdichte lampjes die van kleur veranderen wanneer er vijf minuten voorbij zijn. Van blauw naar rood bijvoorbeeld. Zo word je vriendelijk herinnerd om je douchebeurt tot een einde te brengen. Tegenwoordig kun je zelfs douchekoppen of -slangen kopen waar dit soort lampjes standaard in zitten.
  3. Zandlopers: je weet vast wel wat een zandloper is. Zo’n glazen of plastic buisje met een versmalling in het midden. Daardoor loopt zand van de ene kant naar de andere kant. Bij zandlopers voor in de douche duurt het vaak vijf minuten voordat al het zand is weggelopen. En dan weet je dat het tijd is om af te drogen!

Gebruik een kookwekker als douchetimer

Veel mensen zijn ontevreden over hun douchetimer. Ze gaan snel kapot, zijn lastig te bedienen, ze piepen te zacht of hebben schermpjes die snel beslaan. Duurzame internetverkoper Ecomondo denkt de perfecte oplossing te hebben. Zij zeggen: gebruik geen douchetimer, maar een kookwekker! Die zijn namelijk bijna niet kapot te krijgen. En werken ook nog eens beter, omdat ze hard geluid maken.

Gebruik een kookwekker als douchetimer.

Korter douchen

Wat je ook gebruikt om korter te douchen, uiteindelijk heb je het natuurlijk zelf in de hand. Korter douchen vraagt dus vooral om een flinke portie wilskracht. Maar je verdient er ook wat mee. En het is beter voor de natuur.

Er bestaan nog meer manieren om water te besparen onder de douche. Heb je onze artikelen over de waterbesparende douchekop en de waterbesparende regendouche bijvoorbeeld al gelezen?

Wil je nog meer water besparen? Bekijk dan onze tips op www.vitens.nl/waterbesparen.