Regendouche

Genieten onder een goede regendouche

Onder de douche komen we vaak even helemaal tot rust. Daarom krijgen we daar vaak de beste ideeën. Geen wonder dat veel mensen investeren in de allerbeste douche-ervaring. Meestal betekent dat: een regendouche kopen. Maar wat is eigenlijk een goede en natuurvriendelijke regendouche?

Simpel gezegd is een regendouche een heel brede douchekop. Uit die douchekop komt dus ook een heel brede straal. Het water druppelt als het ware uit je douche, zodat het voelt alsof je in een zachte, warme regenbui staat. Dat is erg rustgevend. Vaak installeer je naast zo’n regendouche ook een “normale” handdouche. Dat is handiger voor dingen zoals je haar wassen. De meeste regendouches worden ingebouwd en hebben daardoor een luxe, minimalistische uitstraling.

,,Een nadeel van regendouches is dat ze heel veel water verbruiken. Meer dan twee keer zoveel water als een normale douche!"


Regendouches verbruiken veel water

Een nadeel van regendouches is dat ze heel veel water verbruiken. Meer dan twee keer zoveel water als een normale douche! En dat is zonde, want je doucht met drinkwater van topkwaliteit. Wist je trouwens dat de douche de grootste waterverspiller in huis is? Zelfs zonder regendouche verbruik je zo’n 60 liter drinkwater per douchebeurt. Dat is ongeveer de helft van je totale waterverbruik per dag. Zonde van het drinkwater. Maar ook niet goed voor de natuur en jammer voor je portemonnee.

De oplossing: een waterbesparende regendouche

Wil je maximaal comfort onder de douche, maar ook water besparen? Probeer dan een waterbesparende regendouche.Dit zijn douches die het water mengen met lucht. Daardoor houd je dezelfde druk, maar bespaar je tot wel 60% water!

Water besparen kun je het beste doen met douchen. En daarvoor hoef je niet per se een nieuwe douche te kopen. Je kunt bijvoorbeeld ook een paar minuten korter douchen. Ongeveer 5 minuten douchen is al genoeg! En zo bespaar je ook nog eens wat geld op je water- en energierekening. Wil je meer tips om zuiniger te zijn op je water? Bekijk dan onze waterbespaartips!