Terug naar Froggie

Leuke filmpjes over kraanwater

Kraanwater: super duurzaam en gezond

Je hebt iedere dag kraanwater nodig. Om te drinken natuurlijk, maar ook om te douchen en je handen te wassen. Je hebt geluk want in Nederland hebben we het beste en lekkerste kraanwater ter wereld. Het is ook nog eens super duurzaam en gezond. Kijk deze vier filmpjes en je weet alles van kraanwater. Veel plezier!

 

Waar komt kraanwater vandaan?

Als je de kraan opendraait is het er gewoon. Kraanwater. Maar dat gaat natuurlijk niet helemaal vanzelf. Er gebeurt van alles voordat kraanwater zo maar in jouw glas terechtkomt.

 

Waterwingebieden

Kraanwater komt uit waterwingebieden. Daar pompt drinkwaterbedrijf Vitens grondwater op. Dat grondwater wordt eerst goed schoongemaakt voordat het bij jou uit de kraan komt. Een waterwingebied herken je aan dit blauw-witte bord met zwarte golfjes. Wil je weten uit welk waterwingebied jouw kraanwater komt? Kijk dan eens op deze pagina.

Hoeveel water gebruik je per dag en hoe kun je slim met kraanwater omgaan?

We gebruiken met z'n allen veel kraanwater. Om te drinken, om te douchen, om te koken of om de wc mee door te trekken. In Nederland gebruiken we ongeveer 120 liter water per persoon per dag. Dat is best veel. Dat kan misschien wel een beetje minder.

 

Waarom is kraanwater zo gezond?

Water drinken houdt je fit en gezond. Een paar dagen zonder eten kun je wel, maar een paar dagen zonder water niet. 

 

Waarom is kraanwater beter dan flessenwater?

Kraanwater is 1.000 keer goedkoper dan water uit een fles. En kraanwater is 400 keer beter voor het milieu. Voordat het bij jou uit de kraan stroomt is het gezuiverd en via heel veel leidingen naar je huis gebracht. Het milieuvriendelijkste drankje dat er is!

 

Spreekbeurt over kraanwater

Ben je kraanwaterfan geworden? Dan vind je het vast een goed idee om een werkstuk te maken over kraanwater, of het als onderwerp te kiezen voor je spreekbeurt. Wij helpen je graag een handje. Op deze website vind je tips.

 

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement