Wateraansluiting aanvragen

Aanvragen
Als u gaat bouwen heeft u waarschijnlijk ook een drinkwateraansluiting nodig. Voor het aanvragen van een aansluiting gaat u naar: www.mijnaansluiting.nl.
 
Het aanvragen van alle aansluitingen wordt verzorgd door het Centraal Meldpunt Aansluitingen. Na de ontvangstbevestiging van het Centraal Meldpunt Aansluitingen ontvangt u van Vitens een bevestigingsbrief of een offerte. De uitvoering van de aansluitingen zal in veel gevallen gezamenlijk met andere nutsbedrijven gebeuren door derden. Wilt u zich aanmelden als nieuwe klant bij Vitens ga dan naar Klant worden.
 
Tarieven en voorwaarden
Voor de levering van water gelden de Algemene Leveringsvoorwaarden. Het vastrecht is afhankelijk van de capaciteit van de aansluiting. Voor meer informatie over de tarieven en voorwaarden verwijzen wij u naar de pagina Tarieven en voorwaarden. Meer specifieke informatie over de aansluitvoorwaarden kunt u vinden in onze Aansluitvoorwaarden Drinkwater.
 
Downloaden Aansluitvoorwaarden drinkwater (PDF, 528 KB)
 
Procedure
Bij de meeste bouwwerkzaamheden is een wateraansluiting onmisbaar. Na de bouw kan deze aansluiting in bepaalde gevallen worden verlengd voor de toekomstige bewoners of gebruikers. Hieronder geven wij de twee mogelijkheden.
 
Aanvraag bouwaansluiting
Bij de bouw van een woning is het eventueel mogelijk de bouwaansluiting later te verlengen voor definitief gebruik. Daarvoor dient u bij de aanvraag meteen de gegevens van de definitieve aansluiting op te sturen. De meterput dient dan ook niet alleen aan de erfgrens te worden geplaatst, maar ook in het tracé van de definitieve aansluiting. Bij seriematige woningbouw of utiliteitsbouw is dit ook mogelijk, maar dient u aan te geven voor welke woning u de bouwaansluiting wilt.
 
Aanvraag tijdelijke aansluiting
Is het niet mogelijk om de bouwaansluiting later om te zetten in een definitieve aansluiting, dan zult u een tijdelijke aansluiting moeten aanvragen. Aan een tijdelijke aansluiting zijn hogere kosten verbonden.
 
Wijziging aansluiting
Denkt u er wel aan dat bij een wijziging ook uw binneninstallatie moet worden aangepast. Neemt u hiervoor contact op met uw installateur.
 
Weghalen bestaande aansluiting
Voor het weghalen van een bestaande aansluiting dient u ook een aanvraag via www.mijnaansluiting.nl te doen. Vervolgens nemen wij contact met u op. Afhankelijk van de werkzaamheden zal de uitvoer in sommige gevallen gelijktijdig met het weghalen van de andere disciplines gebeuren.

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement