Drinkwaterkookadvies

Tips

  • Als er een storing is of er werkzaamheden zijn geweest, kan het water soms tijdelijk van mindere kwaliteit zijn. Wanneer wij niet kunnen garanderen dat het water van de allerbeste kwaliteit is, krijgt u van ons bericht om het drinkwater ruim 3 minuten te koken. 
  • Water uit een waterkoker of koffiezetapparaat kunt u alleen gebruiken wanneer het water 3 minuten gekookt heeft. Een koffiezetapparaat kookt water meestal niet 3 minuten lang op 100 graden Celsius. Daarom raden wij u af om koffie te drinken dat uit een koffieautomaat komt dat direct aan het waterleidingnetwerk gekoppeld is.
  • Tandenpoetsen en mond spoelen: Zolang u het water niet doorslikt, is er geen probleem voor de gezondheid. De mond spoelen is dus geen probleem. Let wel op bij open wonden in de mond. Dan is spoelen met afgekoeld gekookt water beter.
  • Huisdieren: Wij adviseren ook voor (huis-)dieren het water 3 minuten te koken.
  • Heeft u tijdens de periode dat er een kookadvies gold geen water gebruikt? Laat dan uw kraan een tijdje openstaan zodra het advies is opgeheven. Hierdoor wordt uw binneninstallatie met schoon water doorgespoeld. Heeft u wel gewoon water gebruikt, dan hoeft u geen actie te ondernemen.

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u in ons privacy statement.