Typen watermeters

Vitens maakt gebruik van de volgende watermeters:

Type 1: Ronde zwarte watermeter, met ruitenwisser tegen condens. Het meternummer vindt u boven het glaswerk. U geeft alleen de witte cijfers op het zwarte telwerk door. De stand bestaat uit maximaal vijf cijfers.

Type 2
: Ronde, witte watermeter met een blauw klepje. Het meternummer vindt u boven het cijfertelwerk. U geeft alleen de witte cijfers op het zwarte telwerk door. De stand bestaat uit maximaal vier cijfers

Type 3
: Ronde, koperkleurige watermeter met een blauwe klep. Het meternummer vindt u in de rand om het glaswerk. U geeft alleen de witte cijfers op het zwarte telwerk door. De stand bestaat uit maximaal vijf cijfers.

Type 4: Bolvormige, koperkleurige watermeter. Het meternummer vindt u boven het glaswerk. U geeft alleen de zwarte cijfers op het witte telwerk door. De stand bestaat uit maximaal vier cijfers.

Waarschijnlijk ziet uw watermeter eruit als een van deze watermeters: 
   
Type 1
Type 2
Type 3
Type 4
 Watermeter  Watermeter  Watermeter  Watermeter

Woont u in Arnhem, Duiven of Utrecht?

Dan heeft u mogelijk ook een (warm-)tapwatermeter. In dit geval geeft u zowel de meterstand van het (koude)water als van uw tapwatermeter aan Vitens door.

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement