Historie

Overal in ons land werden waterbedrijven opgezet; uiteindelijk telde Nederland er zo'n 220. In de jaren daarna fuseerden steeds meer waterbedrijven tot de huidige tien, waarvan Vitens de grootste is. Vitens bestaat in haar huidige vorm sinds 2006, maar kent een rijke historie. De wortels van Vitens gaan ver terug en zorgen voor een stevige verankering in de samenleving. De passie voor het maken van drinkwater zit als het ware in onze genen.

Steeds beter

Dankzij de omvang van de moderne drinkwaterbedrijven kon meer in watertechnologie geïnvesteerd worden en werd de kwaliteit van het Nederlandse drinkwater steeds beter. Het meest recente onderzoek (uitgevoerd in opdracht van de Europese Commissie) zet Nederland in Europa op de eerste plaats wat kwaliteit van het drinkwater én waterkennis betreft.

Museum

In het Watermuseum in Arnhem ontdekken bezoekers dat ons drinkwater een lange weg heeft afgelegd voordat het uit de kraan komt.

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.