Ben jij goed voorbereid op de Nijmeegse Vierdaagse?

Blog
Ben jij goed voorbereid op de Nijmeegse Vierdaagse

Doe jij dit jaar mee aan de 100ste Nijmeegse Vierdaagse? Lees dan eerst onze tips! Kraanwater drinken tijdens de vierdaagse is namelijk erg belangrijk: je verliest veel vocht tijdens het lopen, vooral op warme dagen.

Wat neem je mee?
Voor de start kun je zelf al één of twee bidons/flesjes vullen met kraanwater. Je kunt je bidon tijdens de Vierdaagse overal bijvullen, dus meer dan één liter hoef je niet mee te nemen. Dit is alleen maar extra zwaar tijdens het lopen.

Waar kun je kraanwater krijgen?
In de dorpen en steden staan er erg veel enthousiaste supporters langs de weg met kraanwater. Je kunt bij hen je bidon vullen en er worden bekertjes water uitgedeeld. Ook staan er op verschillende plekken watertappunten. Deze watertappunten staan ook op de plattegrond die je krijgt bij aanvang en ze worden duidelijk aangegeven met grote vlaggen. Je kunt ze bijna niet missen!

Wandelaarster Tineke (59) heeft een goede tip: “Neem een theedoek/sjaaltje en polsbandjes mee om in de bakken met water langs de kant van de weg te dopen. Hierdoor blijf je heerlijk koel tijdens warme wandeldagen.”

Hoe voorkom je uitdroging?
Uiteraard door genoeg te drinken: sommige Nijmeegse Vierdaagse-wandelaars genoeg hebben aan 2 liter, andere drinken wel 7 liter water. Wat je echt nodig hebt kan verschillen per persoon. Zorg er in ieder geval voor dat je geen dorst krijgt, want dan is het al te laat. Je kunt ook water binnenkrijgen via voedsel: neem lekker komkommer of watermeloen mee. Deze bestaan voor meer dan 97% uit water! Druiven leveren ook veel vocht en zijn vooral lekker als je wat suiker nodig hebt.

Heb jij ook een vraag over kraanwater? Laat het ons weten. Stuur een bericht via Facebook of Twitter en wie weet verschijnt jouw vraag binnenkort op onze website.

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.