Helpt water om kramp te voorkomen?

Blog

Bijna iedereen heeft er wel eens mee te maken: spierkramp.

Kramp kan in je spieren schieten als je aan het sporten bent, maar ook tijdens je slaap. Hoe ontstaat kramp, wat doe je er tegen en kun je het misschien voorkomen door meer water te drinken?

Hoe ontstaat kramp?

Kramp ontstaat doordat de zenuwen die de spieren doen samentrekken, verkeerd reageren en te veel signalen doorsturen. Hierdoor trekken je spieren plotseling erg hard samen en dat doet pijn! Kramp kan in elke spier ontstaan, maar het komt het vaakst voor in de kuiten, voeten, scheenbeenspieren en handen. De precieze oorzaak van kramp is eigenlijk niet bekend, maar een van de mogelijke oorzaken is dat je te weinig vocht in je lichaam hebt.

Meer water drinken?

Neem dus het zekere voor het onzekere en drink in ieder geval voldoende water! Dat kan natuurlijk nooit kwaad. Houd wel rekening met mogelijke andere oorzaken, zoals bijvoorbeeld een tekort aan mineralen, een verkeerde houding, te weinig suiker in je bloed, overbelasting of uitputting. Als je eenmaal kramp hebt, kun je het beste voorzichtig rekken en strekken, zodat je spier weer een beetje ontspant. Drink daarna lekker een glaasje kraanwater om bij te komen. Heb jij ook een vraag over kraanwater? Laat het ons weten. Stuur een bericht via Facebook of Twitter en wie weet verschijnt jouw vraag binnenkort op onze website.

Heb jij ook een vraag over kraanwater? Laat het ons weten. Stuur een bericht via Facebook of Twitter en wie weet verschijnt jouw vraag binnenkort op onze website.

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.