Waarom heb je kraanwater nodig?

Blog
Waarom heb je kraanwater nodig

Om je bloed te laten stromen.

Waarom is water belangrijk voor je lichaam?

Wist je dat ons lichaam voor wel 55 tot 65% uit water bestaat? Veel van dat water zit in ons bloed. Allerlei mineralen, vitaminen en voedingsstoffen stromen door onze bloedvaten naar de cellen. Afvalstoffen worden juist weer afgevoerd. Zonder water kan ons bloed niet stromen! Naast het afvoeren van afvalstoffen helpt water ook bij het regelen van onze temperatuur. Je gaat bijvoorbeeld zweten als het heel warm is. Water is dus belangrijk voor je lichaam.

Hoeveel water heb je nodig?

Je lichaam heeft water nodig om te kunnen functioneren, per dag is dat ongeveer 1,5 tot 2 liter. Hoeveel water je precies nodig hebt, is afhankelijk van bijvoorbeeld leeftijd, temperatuur, inspanning en wat je eet. Als je lichaam niet genoeg vocht heeft, krijg je dorst. Dorst is een alarmsignaal. Je krijgt het als je ongeveer twee procent van je gewicht aan vocht bent verloren. Dan is het dus eigenlijk al te laat! Bij uitdroging kun je last krijgen van lichamelijke kwaaltjes zoals hoofdpijn, duizeligheid en een slechte concentratie. Drinken voordat je dorst hebt, is dus een gezonde gewoonte.

Water: de ideale dorstlesser

Wat kun je het beste drinken als je dorst hebt? Er zijn dranken waar je juist nog meer dorst van kunt krijgen, bijvoorbeeld als er suiker in zit. Van kraanwater weten we in ieder geval  zeker dat het een goede dorstlesser is, want het is een natuurproduct en bevat geen calorieën. Gezonder drinken bestaat eigenlijk niet!

Heb jij ook een vraag over kraanwater? Laat het ons weten. Stuur een bericht via Facebook of Twitter en wie weet verschijnt jouw vraag binnenkort op onze website.

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.