Waarom voelt mijn gezicht droog aan na het douchen?

Blog
Waarom voelt mijn gezicht droog aan na het douchen

​Ondanks de natte douche kan je gezicht na het douchen droog en trekkerig aanvoelen. Hoe ontstaat dit droge gevoel?

Simpel! Onder de douche lost het beschermende vetlaagje van je huid op door het warme water. Doordat je huid nog warm is na het douchen, verdampt er vocht uit je huid. Warm douchen droogt je huid dus uit! De huid op je gezicht is dunner en daardoor gevoeliger dan de huid op de rest van je lichaam.

Warm water onnatuurlijk?

Warm douchen is iets onnatuurlijks, want warm water komt in de natuur niet voor (op enkele uitzonderingen na). Van koud water droogt je huid een stuk minder snel uit. Het vetlaagje blijft namelijk langer op je huid zitten. Zo blijft je huid op natuurlijke manier beschermd. Waarom voelt je huid dan soms tóch droog aan na het zwemmen in koud water? Dit kan komen door het chloor in zwembadwater of door de zon en het zand bij de zee.

Hoe voorkom je een droge huid na het douchen?

De oplossing om een droge huid na het douchen te voorkomen, is koud douchen! Brrr, zul je wel denken. Toch heeft koud douchen meer voordelen, die lees je hier. Als koud douchen jou toch een stapje te ver gaat, kun je natuurlijk ook gewoon wat minder heet douchen of wat korter onder de douche staan. Dat is ook nog eens goed voor het milieu!

Heb jij ook een vraag over kraanwater? Laat het ons weten. Stuur een bericht via Facebook of Twitter en wie weet verschijnt jouw vraag binnenkort op onze website.

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.