Kom naar Watermakers Vechterweerd in Dalfsen!

Evenement

Op zaterdag 10 oktober aanstaande openen wij de deuren van onze nieuwste en duurzaamste drinkwaterproductielocatie: Vechterweerd.

Deze nieuwe locatie is ontworpen en gebouwd volgens een integrale duurzaamheidstoets, een nieuw concept in de waterwereld waarbij het drinkwaterbedrijf in overleg met partijen uit de omgeving een zeer duurzame productielocatie realiseert. Jong en oud kunnen tijdens deze open dag zien en beleven hoe kraanwater hier gemaakt wordt. Vechterweerd zal elk jaar twee miljard liter kraanwater aan inwoners van Dalfsen en Ommen leveren. Op termijn zal de locatie ook Zwolle en Staphorst mede van kraanwater gaan voorzien.

Uniek kijkje in de wereld van ons drinkwater
‘Watermakers’ is een unieke kans om achter de schermen bij Vitens te kijken. Met deze open dag bieden wij omwonenden, gezinnen en andere belangstellenden de gelegenheid het drinkwaterproductiebedrijf te bekijken. Bezoekers kunnen op een interactieve en informele manier zien en ervaren wat er allemaal komt kijken bij het winnen, zuiveren en leveren van kraanwater. Zij kunnen verder al hun vragen over drinkwater stellen aan medewerkers van Vitens. Kinderen kunnen zelf aan de slag met leuke activiteiten, zoals waterproefjes, water proeven, repareren van een lek, een Watermakersspeurtocht en er zijn allerlei activiteiten op het kidsplein.

Uitgebreide drinkwaterzuivering met oog voor de omgeving
Vechterweerd werd samen met de directe omgeving ontwikkeld en heeft een uitgebreide drinkwaterzuivering met beluchting en een reverse osmose installatie. Bijzonder is dat wij hier drinkwater zuiveren uit zogenaamd oeverinfiltraat. Dit is rivierwater dat via de bodem van de Vecht in de bodem infiltreert, met winputten wordt opgepompt en vervolgens gezuiverd wordt. Vechterweerd is in ontwerp de duurzaamste drinkwaterproductielocatie van Nederland.

Watermakers start op zaterdag 10 oktober om 10:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Belangstellenden zijn welkom aan de Koepelallee 15 in Dalfsen (bij fietsknooppunt 45). De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op vitens.nl/watermakers.

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.