Neem een kijkje in ons laboratorium tijdens de Dag van de Chemie

Evenement

Vitens opent haar deuren drinkwaterlaboratorium op zaterdag 26 september van 10.00 tot 16.00 uur.

Tijdens de Open Dag kun je zien en ervaren hoe dagelijks meer dan 1.000 monsters worden verwerkt in het lab. Bezoekers krijgen een inkijkje in de processen en technieken die in het laboratorium worden toegepast, op een manier die inzichtelijk is voor het publiek en vooral jongeren en kinderen. Er zijn allerlei activiteiten zoals zelf proefjes doen, een waterproeverij en op de foto als laborant. Ook is er een informatiemarkt over laboratoriumgerichte beroepen en opleidingen en informatie over wat er allemaal komt kijken bij de controle en productie van drinkwater.

Achtergrond van de Dag van de Chemie
Tijdens het landelijke evenement openen tientallen bedrijven op het gebied van onderzoek en chemie hun deuren voor het grote publiek. Om te laten zien hoe producten worden gemaakt en ontwikkeld en ook om mensen kennis te laten maken met het werken in de chemie. De Dag van de Chemie is een initiatief van de VNCI, Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie. Voor meer informatie kijk op dagvandechemie.nl.

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.