Onthulling grootste kraanwaterfles van Nederland

Evenement
1000 liter kraanwater

1.000 liter kraanwater ter waarde van 1 euro. Dat is de inhoud van de grootste kraanwaterfles van Nederland, die op vrijdag 19 december is onthuld. Met deze unieke actie wil drinkwaterbedrijf Vitens aandacht vragen voor kraanwater en voorbijgangers overhalen kraanwater op de kersttafel te zetten.

Hoewel we in Nederland het beste kraanwater ter wereld hebben, zijn veel mensen zich niet bewust van de voordelen van kraanwater: Het is van hoge kwaliteit, duurzaam en gezond. Bovendien is het goedkoop. Voor slechts 1 euro kun je al duizend liter water schenken. Dat zijn heel wat glazen op de kersttafel. En het scheelt weer boodschappen, want kraanwater wordt thuis, gekoeld en wel afgeleverd.

De bijna drieënhalve meter hoge fles wordt onthuld in Utrecht, de eerste Kraanwatergemeente van Nederland. Lot van Hooijdonk , wethouder Milieu en duurzaamheid: “Per jaar gooien  we in Nederland 180 miljoen plastic flessen weg. Als we allemaal meer kraanwater drinken, maken we die afvalberg een heel stuk lager. Ik zet kraanwater op tafel, ook met de kerst!” Bij de onthulling  is ook Lieve Declercq, directievoorzitter van Vitens, aanwezig.

Nog nooit eerder is er in Nederland een kraanwaterfles van dit formaat gepresenteerd. Na de onthulling bij het stadsdeelkantoor, wordt de fles op zondag 21 december verplaatst naar Vredenburg. Daarna wordt deze afgebroken voor hergebruik van alle materialen.

De duizendliterfles kraanwater is een initiatief van Vitens, het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland en hoort bij de campagne ‘Kraanwater Graag’.

Klanten van Vitens gaan het komende jaar hetzelfde betalen voor hun drinkwater.
Ondanks de inflatie zijn de prijzen van het drinkwater van Vitens sinds 2008 niet verhoogd. Ook in 2015 blijft het tarief gelijk. Vitens levert jaarlijks 350 miljoen m3 water drinkwater aan 5,5 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Flevoland, Fryslân, Gelderland, Utrecht en Overijssel en gemeenten in Drenthe en Noord-Holland.

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.