Vitens behaalt 11e plaats in de Transparantiebenchmark

Nieuws
Vitens 11e plaats in de Transparantiebenchmarkt

Open over onze bedrijfsvoering én laten zien hoe we Nederland en de wereld een beetje mooier maken.

Vitens is op de 11e plaats geëindigd in de Transparantiebenchmark, een jaarlijks onderzoek van het Ministerie van Economische Zaken (onder 500 grote bedrijven) naar de maatschappelijke verslaglegging die bedrijven doen via hun jaarverslag. Vitens doet het ieder jaar een stukje beter: de afgelopen jaren werden we 40e, 20e en 19e. De top 20 van de benchmark worden ‘de koplopers’ genoemd. Deze bedrijven zitten zo dicht bij elkaar dat het ieder jaar spannend is wie de uiteindelijk winnaar wordt. Andere koplopers zijn bijvoorbeeld BAM (eerste plek) Alliander, Schiphol, de NS, Unilever en de Nederlandse Gasunie. Een mooi rijtje om als Vitens tussen te staan!

Vitens heeft als doel koploper (top 20) te zijn op de transparantiebenchmark. Vitens vindt het allereerst belangrijk om transparant te zijn omdat Nederlanders niet voor hun waterbedrijf kunnen kiezen. Dit is een extra verantwoordelijk om iedere euro zo goed mogelijk te besteden en hier open over te zijn. Maar daarnaast is het zo dat Vitens wil laten zien wat wij doen om Nederland en de wereld een stukje beter een mooier te maken. Bijvoorbeeld inspanningen om te verduurzamen, de Nederlandse bodem schoner te maken of mensen in ontwikkelingslanden helpen toegang te krijgen tot veilig en schoon drinkwater.

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.