Birgitta Kramer verkozen tot ‘MVO-manager van het jaar 2015'

Nieuws

Birgitta Kramer (Manager Duurzaamheid bij Vitens) is op het 16de Nationaal Sustainability Congres verkozen tot ‘MVO-manager van het jaar 2015’.

Birgitta Kramer (Manager Duurzaamheid bij Vitens) is verkozen tot ‘MVO-manager van het jaar 2015’.  Dat gebeurde op 16de Nationaal Sustainability Congres, waar 300 duurzaamheidsdeskundigen aanwezig waren waren. 

Birgitta was met Harry Hofman (Strukton) en Fokko Wientjes (DSM) overgebleven uit een lijst van 250 MVO-managers. De prijs werd uitreikt door Maurits Groen, de nummer 1 in de Trouw Duurzame 100 van dit jaar.

Birgitta Kramer neemt prijs in ontvangst

Birgitta heeft veel bereikt binnen Vitens, die tot voor kort zelden het nieuws zocht. Zo heeft Vitens de discussie aangezwengeld over de grondwaterkwaliteit in Nederland door zich in het politieke debat over schaliegas te mengen. Birgitta zet zich in voor de beschikbaarheid van kraanwater op straat en in de horeca via de campagne ‘Overal Kraanwater Graag’. Ook de campagne op het gebied van het besparen van energie door korter te douchen, in samenwerking met een NGO en een bedrijf viel op. Daarnaast heeft ze gewerkt aan initiatieven van Vitens om de waterketen te verduurzamen en circulair denken te bevorderen. Zo leidde ze onder meer de transitie van Vitens naar 100% groene Nederlandse windenergie en werkte aan de terugwinning van grondstoffen zoals methaangas, kalk en humuszuren, die vrijkomen bij waterwinning.

Vanzelfsprekend is Vitens erg trots op Birgitta's nominatie en benoeming.

Lees meer op mvomanagervanhetjaar.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.