Bouwwerkzaamheden op productiebedrijf Goor in volle gang

Nieuws

Ook in Goor werkt Vitens hard aan de kwaliteit van het kraanwater. Vitens vernieuwt op dit moment de zuiveringsinstallatie van het productiebedrijf in Goor. En de werkzaamheden verlopen zeer voorspoedig.

Als de vernieuwde zuiveringsinstallatie klaar is, wordt de zuivering van het water van nabijgelegen productiebedrijf Herikerberg verplaatst naar Goor. De waterwinputten en het reservoir van Herikerberg blijven wél in gebruik, maar worden eerst nog gerenoveerd.

Het water dat na de renovatie in Herikerberg wordt opgepompt, zal worden gemengd met het water dat wordt opgepompt in Goor. In Goor wordt het water vervolgens gezuiverd én onthard. Dit alles betekent in de toekomst dat de inwoners van het gebied “Hof van Twente” en delen van Hengelo, Almelo en Enschede kraanwater krijgen van nóg betere kwaliteit.

 

De werkzaamheden zijn gestart in november afgelopen jaar en lopen door tot halverwege 2020. De verwachting is dat voor de zomer van 2020 het zachtere water uit de kraan stroomt.

 

In dit project werkt Vitens samen met Salverda Bouw BV, Rook Pijpleidingbouw B.V., BAM INFRA Energie & Water Noord-Oost bv en Stork Nederland BV.

 

Meer weten over de kwaliteit van uw water? Lees hier.


Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.