Fors minder huisuitzettingen in Almere door ‘Erop Af’ aanpak

Nieuws

Het aantal huisuitzettingen in Almere is afgenomen van 73 in 2016 tot 30 in 2017. De gemeente Almere heeft in 2017 samen met de woningcorporaties en zorgorganisaties de handen ineengeslagen om huisuitzettingen te voorkomen met het convenant ‘Eropaf’.

Dit doen zij door mensen die vanwege schulden uit hun huis dreigen te worden gezet, te helpen met ondersteuning en het zo mogelijk treffen van regelingen met schuldeisers.

 

Vroeg Eropaf

In februari 2017 is ook het project ‘Vroeg Eropaf’ van start gegaan waaraan partijen als de Zorggroep Almere, Nuon, PLANgroep, Menzis, Vitens en het BKR sinds 2018 meedoen om nog eerder signalen op te vangen en hulp te bieden bij het ontstaan van schulden die uiteindelijk kunnen leiden tot huisuitzettingen. Met deze twee projecten is er een keten van samenwerking in de stad verankerd die bijdraagt aan de afname van het aantal huisuitzettingen door het zo tijdig mogelijk bieden van de juiste hulpverlening.

 

Lees het volledige artikel uit Almere Deze Week hier.

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.