Water: het perfecte drankje op school

Nieuws

Met deze tips haal jij iedere dag de 2 liter!

Wist je dat kraanwater drinken supergezond is? Er zitten 0 calorieën in, je behoudt een mooie huid, het voorkomt hoofdpijn en het is nog duurzaam ook! Toch kan het best lastig zijn om genoeg water te drinken. Met deze tips haal jij iedere dag de 2 liter!

  1. Koop een leuke bidon of Dopper en vul deze met kraanwater. Dat is beter voor het milieu dan plastic flesjes water. Af en toe in de vaatwasser en je bidon of Dopper kan zo een paar jaar mee.
  2. Stel jezelf iedere dag een waterdoel. Bijvoorbeeld: “Voor de grote pauze heb ik mijn bidon/Dopper leeg.”
  3. Maak je water nog lekkerder door een smaakje toe te voegen: blaadjes munt, een schijfje citroen of limoen, rood fruit, komkommer of verse gember.
  4. Is het warm weer? Leg de avond voor je naar school gaat een fles die bijna tot de helft gevuld is met water op zijn kant in de vriezer. ’s Ochtends vul je de fles aan met water uit de kraan. De eerste paar uur heb je heerlijk, koel water om te drinken.
  5. Zet tijdens het huiswerk maken een karaf of kan met water voor je neus neer. Als water binnen handbereik is, ben je sneller geneigd om het te drinken.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom Thuis!

Nieuws

Nederland staat bekend als het land met het beste kraanwater ter wereld. Het is van hoge kwaliteit, duurzaam, lekker en ...

Lees meer

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.