Intelligent monitorsysteem Vitens genomineerd voor innovatieaward

Nieuws

Met een slim systeem houdt Vitens real time de waterdruk en kwaliteit bij op een interactieve kaart om direct op de hoogte te zijn wanneer er problemen ontstaan.

Met een slim systeem houdt Vitens real time de waterdruk en kwaliteit bij op een interactieve kaart om direct  op de hoogte te zijn wanneer er problemen ontstaan. Hierdoor is het drinkwaterbedrijf al vóór de klant iets merkt bezig het probleem op te lossen. Een proef met het Real Time Customer Alert Dashboard in Friesland liet zien dat de tijdwinst voor de klant kan oplopen tot wel 8 uur. Het innovatieve proefproject is genomineerd voor de Aquatech innovation award.

Door voortdurend, real time, de waterdruk, het energieverbruik en de waterkwaliteit, maar ook het aantal telefoontjes naar de klantenservice van Vitens en de berichten op social media,  weer te geven op een interactieve kaart, komen afwijkingen snel naar boven. Hierdoor worden bijvoorbeeld lekken in waterleiding sneller opgespoord en soms al verholpen voor de klant hier iets van merkt. Vitens gebruikt deze wereldwijd unieke real-time monitoringskaart nu al voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Vitens blijft continu nieuwe data  aan de interactieve kaart toevoegen en werkt aan big data analyse technieken om nog meer informatie uit de klant- en sensordata te halen. Om zo de dienstverlening aan klanten verder te verbeteren.

Aquatech innovation award

Het slimme systeem is een van de genomineerden voor de Aquatech innovation award. Op 2 november is de bekendmaking van de winnaars van deze award. In 2013, tijdens het vorige Aquatech evenement, won Vitens  de Innovation award voor de HumVi. Dit project draait om een techniek die zorgt voor 100% hergebruik van de reststroom die ontstaat bij het ontkleuren van drinkwater. Vitens toont de laatste innovaties in de wereld van drinkwatervoorziening van 3 t/m 6 november op Aquatech, in hal 02.214.

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.