Keuzemodule Drinkwatertechniek nu officieel toegevoegd aan mbo-opleidingen

Nieuws
MBO Opleiding

Drinkwaterbedrijf Vitens en het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Water werken nauw samen aan het opleiden van jongeren in Vakmanschap Nieuwe Stijl op het gebied van drinkwater. Het drinkwaterbedrijf heeft hiermee een bijdrage geleverd aan een officieel nieuw keuzevak op het MBO: Drinkwatertechniek.

Al sinds 2015 biedt Vitens jaarlijks een opleiding aan haar operators en technici waarin de basis van Drinkwatertechniek wordt behandeld. De lessen worden gegeven door afwisselend docenten uit het mbo-onderwijs en door kennisexperts van Vitens zelf.

In mei vorig jaar is er door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsopleidingen Bedrijfsleven groen licht gegeven om vanuit Vitens input te leveren voor de keuzemodule Drinkwatertechniek, waardoor de inhoud van dit keuzedeel ingezet kan worden in mbo-opleidingen. Begin januari gaf het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Water groen licht om deze keuzemodule officieel toe te voegen aan het curriculum van de mbo-opleidingen. Vitens is zeer verheugd dat drinkwatertechniek hiermee officieel onderdeel is geworden van het mogelijke curriculum van jongeren.

Vitens en het CIV Water werken nauw samen als het gaat om het opleiden in Vakmanschap Nieuwe Stijl op het gebied van drinkwater. Het CIV Water is een samenwerking tussen bedrijven en opleidingsinstituten, met als doel de ontwikkeling van mbo-topopleidingen en de ontplooiing van toptalenten voor de watersector: technici, operators, analisten, laboranten, beheerders.

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.