Kookadvies gemeente Geldermalsen grotendeels opgeheven

Nieuws

Op de meeste plekken weer veilig kraanwater.

Inmiddels hebben wij de waterleidingen schoongespoeld en uitgebreid onderzoek gedaan. Het kraanwater is weer veilig om te drinken en het kookadvies wordt dan ook per direct opgeheven. Dit geldt voor de volledige gemeente Geldermalsen met uitzondering van 5 adressen in Burensedijk en 458 adressen in Tricht. Dit zijn eindpunten in ons leidingnet die nog niet volledig zijn schoongespoeld. Daar blijft het kookadvies in ieder geval tot volgende week woensdag van kracht. Vandaag wordt op de betreffende adressen een brief bezorgd met aanvullende informatie.

Uiteraard blijven de laboratoriummedewerkers van Vitens de kwaliteit van het kraanwater monitoren zoals je van ons gewend bent. Het kan zijn dat je hen de komende periode tegenkomt wanneer zij watermonster afnemen.

Onze excuses voor de vervelende situatie van de afgelopen dagen en de situatie die voor een aantal klanten nog voortduurt. Graag willen wij jullie bedanken voor de begripvolle en bemoedigende reacties die wij de afgelopen dagen hebben ontvangen!

Kijk op Waterstoring.nl voor een overzicht van de adressen waarvoor het kookadvies nog geldt.

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.