Kraanwater op 5 mei tijdens alle nationale bevrijdingsfestivals

Nieuws
Bevrijdingsfestival Vitens

Op Bevrijdingsdag schenken alle landelijke bevrijdingsfestivals kraanwater. De drinkwaterbedrijven, waaronder Vitens, plaatsen watertappunten waar bezoekers onbeperkt kraanwater kunnen tappen.

Kraanwater is duurzaam en gezond

De bevrijdingsfestivals zijn blij met de samenwerking met de drinkwaterbedrijven: ‘Ons Nederlandse kraanwater behoort tot het beste ter wereld en daar mogen we trots op zijn. Het is van topkwaliteit, lekker en gezond. Het is dus logisch dat we dit als festival beschikbaar maken voor onze bezoekers. Daarnaast is kraanwater duurzaam en mede daarom bieden we het aan’ aldus festivaldirecteur Groningen Diederik Van der Meide. Meer dan 1 miljoen mensen zullen naar verwachting op 5 mei de bevrijdingsfestivals bezoeken.

Hervulbare flesjes

Voor een klein bedrag zijn ‘Kraanwater graag’ flesjes te koop bij speciale watertappunten op het terrein. De bezoekers kunnen deze flesjes de hele dag onbeperkt bijvullen bij een van de watertappunten op het festivalterrein. De drinkwaterbedrijven bieden de technische faciliteiten om het kraanwater te schenken en de festivals ontvangen de opbrengst van de flesjes om hiermee kosten te dekken en de festivals verder te verduurzamen.

‘Kraanwater Graag’

Kraanwater op de bevrijdingsfestivals is onderdeel van de meerjarige bewustwordingscampagne ‘Kraanwater Graag’, waarmee de drinkwaterbedrijven iedereen bewust willen maken van de waarde van ons kraanwater. Deze campagne heeft als doel om Nederlanders te stimuleren om er vaker voor te kiezen. Dan moeten ze natuurlijk wel die keuze hebben. Ook volgend jaar is de intentie dat de drinkwaterbedrijven en bevrijdingsfestivals samenwerken.

De festivals vinden op 14 plekken door het hele land plaats. Er kan kraanwater worden getapt in Almere, Amsterdam, Assen, Den Bosch, Den Haag, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Vlissingen, Wageningen en Zwolle.

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.