Meer dan 25.000 handtekeningen voor petitie Overal Kraanwater Graag

Nieuws
petitie kraanwater graag

Vitens is samen met drinkwaterbedrijven PWN, Brabant Water, Oasen en Dunea de petitie Overal Kraanwater Graag gestart. Deze petitie is binnen 6 weken meer dan 25.000 keer getekend.

De landelijke petitie is ervoor bedoeld om kraanwater voor eens en altijd beschikbaar te krijgen in de Nederlandse horeca en op festivals. De petitie stelt dat als je op een festival of in een horecagelegenheid om kraanwater vraagt, dit niet langer geweigerd zou moeten worden. Kraanwater is tenslotte een eerste levensbehoefte, en zou daarom altijd beschikbaar moeten zijn. Daarnaast is kraanwater duurzaam en gezond. Kraanwater hoeft niet gratis geserveerd te worden, het staat de horeca- en festivalondernemers vrij hier al dan niet iets voor in rekening te brengen.
 
Meer dan de helft van de Nederlanders is het een of meerdere keren overkomen dat ze nul op het rekest kregen toen ze om kraanwater in een restaurant of café vroegen, blijkt uit onderzoek van TNS Nipo. Daarnaast zegt meer dan de helft van de festivalbezoekers dat het moeilijk of zelfs onmogelijk is om op een festival aan kraanwater te komen. Dit moet anders, vinden de drinkwaterbedrijven.
 
“Ruim 25.000 handtekeningen is natuurlijk al heel erg mooi” zegt Lieve Declercq, directievoorzitter van Vitens “Maar als we er echt samen ervoor willen zorgen dat we overal kraanwater kunnen krijgen hebben we alle steun nodig. Op naar de 100.000 handtekeningen, teken ook onze petitie!”
 
De stichting Urgenda, duurzaamheidsplatform Nudge, KRNWTR, OneWorld Water, Dopper, Natuur & Milieu en de stichting Join the Pipe hebben zich bij de petitie aangesloten. Het initiatief wordt daarnaast gesteund door Jongeren Op Gezond Gewicht en het Voedingscentrum.
 
Tekenen? Kijk op www.overalkraanwatergraag.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.