Mondzorgpraktijken: zorg voor schoon water!

Nieuws

De nieuwe WIP-richtlijn is er heel duidelijk over: als tandarts of mondhygiƫnist hebt u de zorgplicht schoon drinkwater te leveren. Vitens Solutions kan u daarbij helpen.

De WIP-richtlijn is er heel duidelijk over: als tandarts of mondhygiënist hebt u de zorgplicht schoon drinkwater te leveren. Vitens Solutions kan u daarbij helpen.

Wat is het probleem?

Maar ons Nederlandse drinkwater is toch prima? Wat kan er dan allemaal gebeuren? Stilstaand water leidt tot vorming van biofilm aan de binnenkant van uw behandelunit en kan tot uitgroei van gevaarlijke bacteriën leiden, zoals E-coli, Streptococcen, Pseudonomas en Legionella. Tijdens werkdagen is het water voldoende in beweging, maar in het weekend of tijdens vakanties is dat niet altijd het geval.

Wat is het risico?

Het water uit de behandelunit komt in contact met de slijmvliezen van de patiënt en kan worden doorgeslikt. Dat zijn bacteriën die u niet ziet maar die wél in staat zijn zowel u als uw patiënten te besmetten.

De oplossing

Hoe weet u of uw drinkwater echt schoon is? En hoe weet u zeker of u aan uw zorgplicht voldaan hebt?

Er is maar één manier om daar achter te komen: professioneel wateronderzoek.
Vitens Solutions en haar partners kunnen u volledig bijstaan bij het bewaken, beheren en controleren van de kwaliteit van het water.

Zo heeft u snel betrouwbare uitslagen en het noodzakelijke uitsluitsel!

Een betaalbare praktische oplossing waarbij u voldoet aan alle gestelde eisen en u patiënten en personeel de hoogste mate van veiligheid biedt.

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.