Preventief kookadvies voor storing Didam, Doesburg, Loil, Nieuw-Dijk, Oud-Dijk, Rheden, Rijnwaarden, Zevenaar en delen van Wehl en Laag-Keppel

Nieuws

UPDATE: preventief kookadvies opgeheven

Sinds zondagmiddag 19 februari heeft u weer water. Voor alle zekerheid raden wij u aan de komende dagen het water voordat u het drinkt drie minuten te koken. U kunt het water gewoon gebruiken om te douchen, wassen en voor ander huishoudelijk gebruik. Alleen als u het wil drinken, raden wij u aan het water drie minuten te koken.

Advies is preventief

Het kookadvies is puur preventief. We hebben vandaag te maken gehad met een grote breuk in een waterleiding. Wij willen absoluut geen risico nemen. Daarom gaan we het water bemonsteren en uitgebreid testen in ons laboratorium. Totdat de uitslagen er zijn raden wij u aan het water voor consumptie drie minuten te koken.

Testresultaten

Maandagochtend nemen wij watermonsters die wij in ons laboratorium testen. Uiterlijk donderdag 23 februari ontvangen wij de resultaten die wij direct aan u terugkoppelen. Het bemonsteren van water is uiterst secuur werk. Dit neemt helaas veel tijd in beslag. In de tussentijd kunt u het water gewoon gebruiken om te douchen, wassen en voor ander huishoudelijk gebruik. Alleen als u het wil drinken, raden wij u aan het water drie minuten te koken.

Ik heb het water al gedronken, wat nu?

Het kookadvies is puur preventief. De kans op besmetting is zeer minimaal. Krijgt u toch maag- of darmklachten, neemt u dan contact op met uw huisarts.

Zodra de testuitslagen bekend zijn, brengen wij u direct per brief en per mail op de hoogte.

U kunt dit postertje gebruiken op bijvoorbeeld uw school of praktijk om medewerkers, leerlingen of andere gebruikers van de toiletruimte erop te wijzen dat het water niet gedronken kan worden.

Onze excuses voor het ongemak.

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.