Renovatie en nieuwbouw locaties Goor en Herikerberg in november van start

Nieuws

In november start drinkwaterbedrijf Vitens met werkzaamheden bij de drinkwaterproductielocaties in Hof van Twente, Goor en Herikerberg.

Straks wordt er nog wel water gewonnen, maar niet meer gezuiverd op de locatie Herikerberg. Het water van Herikerberg wordt voortaan gezuiverd en onthard op productielocatie in Goor, vanwaar het verder wordt verspreid. Om dit mogelijk te maken worden transportleidingen gelegd en de productielocatie in Goor gerenoveerd en uitgebreid.

De maatregelen zijn nodig om in dit gebied de waterkwaliteit en -hoeveelheid in de toekomst te kunnen blijven garanderen. De locaties van Goor en Herikerberg leveren 5 miljoen m3 drinkwater aan Hof van Twente (Goor, Markelo, Ambt, Diepenheim en Delden) en aan een deel van Enschede en Hengelo. Genoeg voor 110.000 mensen in deze omgeving.

Door de ontharding zal het water merkbaar zachter worden. Gemiddeld heeft het water in het gehele gebied dan een waarde van 7,5 ᵒDH. Het water is daarmee zacht te noemen. Een groot voordeel van zachter water is dat er minder snel kalkaanslag ontstaat op sanitair, verwarmingselementen en installaties. Hierdoor gaan apparaten zoals wasmachines en waterkokers langer mee en verbruiken ze minder energie. Dankzij het zachte water is er ook minder onthardingszout voor de vaatwasser of wasmiddel voor de vuile was nodig. Zeep schuimt beter bij zachter water en daardoor is er bijvoorbeeld ook minder shampoo nodig. Zacht water is goed voor het milieu én voor de portemonnee.

Vitens heeft de direct omwonenden tijdens een informatieavond op de hoogte gebracht van alle plannen en van de eventuele te verwachten overlast. De werkzaamheden starten in november en lopen door tot halverwege 2020 De verwachting is dat voor de zomer van 2020 het zachtere water uit de kraan stroomt.

Meer informatie over het project vindt u hier.

Wilt u weten wat de kwaliteit van uw water is? Klik hier.

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.