Kom naar het Smart Water For Europe symposium tijdens de Aquatech

Nieuws

Op donderdag 2 november organiseert drinkwaterbedrijf Vitens in samenwerking met een internationaal onderzoeksconsortium het Smart Water Management Symposium tijdens de Aquatech in Amsterdam. Het symposium is het sluitstuk van een onderzoeksproject dat de afgelopen 4 jaar heeft plaatsgevonden dat SmartWater4Europe heet. Tijdens het symposium staan sensoren, big-data en ‘smart water networks’ centraal rondom de thema’s waterkwaliteit, lekdetectie, energie-optimalisatie en verbeterde dienstverlening. Aan het woord komen onderzoekspartners van o.a. het Britse Thames Water, Acciona Agua uit Spanje en de Franse Universiteit van Lille.

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar, kijk op https://sw4eu.com/symposium/ voor meer informatie.

Slimme drinkwatervoorziening kan miljarden aan besparingen opleveren

 

Binnen SmartWater4Europe werken 21 internationale organisaties samen waaronder 12 MKB bedrijven, 3 waterbedrijven en 3 kennisinstituten. Door samen te werken in het project Smartwater4Europe kunnen de organisaties gezamenlijk tests doen met sensoren en software in een leidingnet van totaal maar liefst 35.000 kilometer, verdeeld over vier proeftuinen. Met dit onderzoek heeft het consortium nieuwe inzichten verkregen in het benodigde onderhoud van het leidingnet, en de vraag naar en kwaliteit van het drinkwater.

 

Het gehele Europese drinkwaterleidingnet is ongeveer 3,5 miljoen kilometer lang. Jaarlijks moet er naar schatting in Europa zo’n 20 miljard euro geïnvesteerd worden om het leidingnet up to date te houden. Volgens schattingen kan er met de inzichten uit het project wereldwijd tot 10 miljard euro per jaar bespaard worden. Met het onderzoek komt het proactieve en intelligente drinkwaterleidingnet van de toekomst dan ook een stap dichterbij.
 

SmartWater4Europe


De belangrijkste deelnemers aan het consortium zijn naast Vitens het Londense waterbedrijf Thames water, Acconia Agua uit Spanje en de Franse Universiteit van Lille. Het onderzoek kent een omvang van totaal 12 miljoen euro waarvan 6 miljoen euro subsidie is toegekend door de Europese Commissie in het kader van de FP7 Water Inno Demo Call.

 

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.