Sterrenrestaurants kiezen voor kraanwater

Nieuws

Op één na schenken alle Nederlandse Michelin sterrenrestaurants kraanwater in hun restaurant.

Vandaag zijn de jaarlijkse Michelinsterren uitgedeeld. Op één na schenken alle Nederlandse sterrenrestaurants kraanwater in hun restaurant, gratis of tegen een vergoeding.  

Zij herkennen en erkennen kraanwater als een lekker, duurzaam, lokaal en kwalitatief hoogwaardig product  voor hun klanten. Zij lopen daarmee voor op veel andere horecaondernemers die kraanwater nog steeds niet aanbieden. Dit blijkt uit een inventarisatie van drinkwaterbedrijf Vitens. 

Vooruitlopend op de uitreiking van de Michelinsterren deed Vitens een inventarisatie onder alle Nederlandse sterrenrestaurants naar het gebruik van kraanwater. De sterrenrestaurants geven aan graag kraanwater te schenken, omdat het een teken van gastvrijheid is, bij een goede service hoort en bovenal omdat het Nederlandse kraanwater van uitstekende kwaliteit is. Zij bieden dit aan als service of vragen er een kleine vergoeding voor.

Kraanwater

Ingrid van Eeghem van restaurant de Karpendonkse Hoeve, één ster, in Eindhoven: “Het drinkwater in Nederland is schoon, veilig, duurzaam en heerlijk. Daarom staat het vanzelfsprekend bij ons op de kaart. In het buitenland is het heel gewoon dat er kraanwater op tafel staat. Ook in Nederland zou kraanwater in restaurants overal aangeboden moeten worden.”

Kraanwater in horeca

Vitens is blij met de voorbeeldrol van de sterrenrestaurants bij het schenken van kraanwater. Tegelijkertijd zijn er nog veel horecaondernemers die geen kraanwater schenken. Eerder onderzoek van Vitens toont aan dat consumenten het belangrijk vinden dat kraanwater beschikbaar is als alternatief voor voorverpakt water, ook als ze uit eten gaan. Dat hoeft niet gratis: het merendeel is bereid om voor kraanwater te betalen. Vitens neemt deel aan de Horecava in januari 2016 om horecaondernemers te laten zien hoe ze de kansen die kraanwater biedt kunnen benutten.

Kraanwater graag

Het Nederlandse kraanwater staat bekend als het beste ter wereld. Vitens vindt daarom dat het thuishoort in het horeca-aanbod, al dan niet tegen betaling. Het drinkwaterbedrijf is samen met een aantal andere waterbedrijven en maatschappelijke partners een petitie gestart om de beschikbaarheid van kraanwater  in de horeca en op festivals te vergroten. De petitie ‘Overal Kraanwater graag’  is inmiddels door tienduizenden mensen ondertekend en wordt op 11 januari tijdens de Horecava aangeboden aan de Nederlandse horeca. Ondertekenen kan tot die tijd nog op overalkraanwatergraag.nl.

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.