Update situatie Doorn en Driebergen

Nieuws

Lees hier de update van de situatie in Doorn en Driebergen.

Update 31 oktober

De aansluitleidingen in de betreffende straten in Doorn zijn vervangen.

Vrijdag 19 september - Heft Vitens het preventief kookadvies in Doorn op?

Met uitzondering van zes adressen, heft Vitens het kookadvies op. Bij drie adressen worden eerst nieuwe aansluitleidingen aangelegd, voordat het kookadvies wordt opgeheven en bij drie adressen werden dit weekend de controlemonsters afgenomen. Pas als de resultaten van die monsters bekend zijn, weet Vitens of bij die drie adressen het preventief kookadvies kan worden opgeheven. Op www.waterstoring.nl staat een actueel overzicht. In Driebergen kon Vitens op maandag 22 september het kookadvies opheffen.

Wanneer zijn de controlemonsters genomen?

De afgelopen week nam Vitens een aantal controlemonsters in Doorn en Driebergen. De uitslagen van de controlemonsters uit Doorn kwamen vrijdag 19 september binnen en zijn beoordeeld. De uitslagen van de monsters in Driebergen kwamen maandag 22 september binnen.

Vervangt Vitens de aansluitleidingen?

Uit voorzorg vervangt Vitens in totaal 18 aansluitleidingen in dit gebied in Doorn en in Driebergen gaat het om het vervangen van 10 aansluitleidingen. De bewoners zijn daarvan op de hoogte gebracht. Wanneer de werkzaamheden precies starten is nog onduidelijk vanwege de vergunning. Wel zal de aannemer maandag al wat materiaal plaatsen en waar mogelijk de leidingen bij betreffende woningen bekijken. Let wel: van graafwerkzaamheden is dan nog geen sprake.

Hoe hebben de bewoners de informatie gekregen?

Alle betrokken bewoners waar vorige week een preventief kookadvies naar uit is gegaan, kregen vrijdag- en maandagmiddag een brief, die persoonlijk werd rondgebracht door een medewerker van Vitens.

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.