Wonen in een watertoren: ‘Het was altijd al mijn droom’

Nieuws
Vitens verkocht watertoren Predikherenkerkhof

Harm Aarts uit Utrecht raakt er niet over uitgepraat. Hij is de nieuwe eigenaar van de watertoren aan het Predikherenkerkhof. De watertoren staat op loopafstand van zijn huis. Toen drinkwaterbedrijf Vitens de toren te koop zette, was hij er snel bij. “In een watertoren wonen was altijd al mijn droom. Toen ik ontdekte dat zoiets moois ook nog eens binnen ons budget viel, besloot ik direct actie te ondernemen”.

Voor gebouwen die geen bedrijfsmatige functie meer vervullen, zoekt Vitens een geschikte herbestemming. Dromen over wonen in een watertoren kunnen dus werkelijkheid worden.

Als grootste drinkwaterbedrijf in Nederland beheert Vitens een groot aantal productiebedrijven. Dat zijn waterwingebieden maar ook bijzondere gebouwen zoals watertorens en voormalige pompstations. Deze gebouwen zijn vaak iconen in de omgeving. Als ze geen functie meer vervullen in het proces van water maken, doet Vitens ze niet zomaar van de hand. Samen met een creatief adviseur en belanghebbenden zet Vitens zich in om tot een geschikte herbestemming te komen waarbij de cultuurhistorische waarde bewaard blijft.

Tussen 2014 en 2016 verkocht Vitens vier cultuurhistorische objecten die stuk voor stuk een mooie herbestemming kregen. Het verhaal van Dhr. Aarts én verhalen van andere trotse eigenaren zijn gebundeld in dit boekje.

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.