Verkoop drie watertorens bijna rond

Nieuws

Vitens verkoopt objecten die niet meer bedrijfsmatig worden ingezet en niets meer toevoegen aan het proces ‘van bron tot kraan’. Door dit industrieel erfgoed op een verantwoorde manier te verkopen krijgt het een tweede leven. Dat geldt ook voor onze watertorens, die zeer gewild blijken te zijn.

Voor de torens in de Utrechtse wijk Overvecht, Culemborg en Breukelen werden nieuwe eigenaren gevonden. Zodra de koop definitief rond is en de handtekeningen bij de notaris zijn gezet wordt meer bekend over de herbestemming van deze fraaie iconen in de omgeving.

 

Vitens draagt haar objecten en de gebieden waarin ze staan een wam hart toe. Ze worden beslist niet ‘zomaar’ van de hand gedaan. Naast een reële koopsom moet de nieuwe eigenaar een heldere visie neerleggen om in aanmerking te komen voor de koop. Hierin moet hij/zij aangeven wat de meerwaarde is van de koop voor zowel het object als de omgeving. Daarnaast moet de koper ook rekening gehouden met de eisen van betrokken gemeente. Op basis van een doordacht puntensysteem wordt de uiteindelijke koper door Vitens geselecteerd.

 

Tussen 2014 en 2017 verkocht Vitens al diverse cultuurhistorische objecten. Klik hier voor meer informatie over de werkwijze van Vitens en voor enkele fraaie voorbeelden van objecten die een herbestemming hebben gekregen.


Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.