Vitens biedt monumentale watertoren Lippenhuizen te koop aan

Nieuws
Lippenhuizen

Watertoren Lippenhuizen staat net buiten het gelijknamige dorpje in de gemeente Opsterland in Friesland. Het kenmerkt zich door authentieke elementen en een karakteristieke uitstraling. Vitens wil, nu het bedrijfsmatige karakter niet meer van toepassing is, deze bijzondere watertoren op een maatschappelijk verantwoorde wijze een nieuw leven geven.

Dit rijksmonument is in 1932 in een zakelijke expressionistische stijl gebouwd. De toren heeft een hoogte van circa 44 meter en een oppervlakte van 2632 vierkante meter. Niet alleen de toren maar ook de erfafscheiding van het terrein heeft de status van een rijksmonument.

Met het beëindigen van de functie ten behoeve van de drinkwatervoorziening is het nu tijd voor nieuwe mogelijkheden. Om in aanmerking te komen voor aankoop van de toren moet een nieuwe eigenaar, naast een reëel bod, plannen hebben om de toren op een maatschappelijk verantwoorde wijze een nieuw leven geven. Een indeling waarbij wonen gecombineerd met bedrijvigheid bijvoorbeeld een voor de hand liggende optie kan zijn.

In het verleden zijn er watertorens verkocht die nu als bedrijfspand, horeca, woonhuis of een combinatie daarvan worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de hoogstaande horeca in de watertoren op Rotsoord in Utrecht of buiten het voorzieningsgebied van Vitens de ludieke chocoladefabriek in de watertoren van Gouda.

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.