Vitens sluit zich aan bij Statiegeldalliantie

Nieuws

Vitens levert 7 dagen per week, 24 uur per dag kraanwater aan 5.6 miljoen Nederlanders. Om die kwaliteit te behouden doet Vitens er alles aan om de drinkwaterbronnen schoon te houden.

Voor schone waterbronnen moet de grond en ook alles daarboven schoon zijn. Het gebruik van plastic flesjes vergroot de hoeveelheid afval en kan leiden tot zwerfafval. Met het heffen van statiegeld op flesjes neemt die hoeveelheid plastic flink af.

Een nóg betere manier om zwerfafval te voorkomen, is het drinken van kraanwater. Kraanwater komt onverpakt uit de kraan, is duurzaam en gezond. En daarom de beste oplossing voor het plasticprobleem en een van de gemakkelijkste keuzes om duurzaam te doen. Vitens ondersteunt daarom de statiegeldalliantie in haar strijd tegen de almaar groeiende plasticberg.

In de statiegeldalliantie verenigen milieuorganisaties, bedrijven en lokale overheden zich. De statiegeldalliantie roept de regering op om structurele en eerlijke oplossingen door te voeren in de vorm van statiegeld op alle PET-flessen en blikjes. Recycling Netwerk Benelux nam het initiatief voor de Statiegeldalliantie.

Alleen samen kunnen we zorgen voor een schone leefomgeving en daarmee voor kraanwater van topkwaliteit, nu en in de toekomst. Het onderwerp statiegeld staat op de agenda van de Tweede Kamer voor het AO Circulaire Economie op 15 maart aanstaande.

Recentelijk heeft staatssecretaris Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven besloten dat de industrie nog tot 2020 de tijd krijgt om zwerfafval van plastic flesjes met 70 tot 90% te verminderen. Anders wordt er voorjaar 2021 alsnog gestart met het heffen op statiegeld op plastic flesjes. Diverse milieuorganisaties en een aantal politieke partijen zijn hiermee nog niet tevreden gesteld. Zij verwachten dat de verpakkingsindustrie deze doelstelling niet gaat halen en willen nu actie zien.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom Thuis!

Nieuws

Nederland staat bekend als het land met het beste kraanwater ter wereld. Het is van hoge kwaliteit, duurzaam, lekker en ...

Lees meer

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.