Vitens werkt samen met Twentse partijen aan duurzame bodem

Nieuws

Vitens stelde op het symposium ‘Onder Twente’ samen met 14 Twentse gemeenten, de provincie, bedrijven en belangengroepen, een manifest op voor duurzaam gebruik van de bodem en ondergrond.

Omdat het drinkwater van Vitens diep uit de ondergrond komt, is het belangrijk om hier duurzaam mee om te gaan. Vitens werkt hiervoor samen met de partijen om haar heen, want het drinkwater is tenslotte van iedereen. Een schone bodem is daarnaast niet alleen belangrijk voor ons drinkwater, maar ook voor bijvoorbeeld de voedselveiligheid. Een schone leefomgeving is de beste garantie voor schone drinkwaterbronnen.

Op het symposium ging Ruud Cino (directielid Energie en Omgeving van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat) in gesprek met Twentse wethouders. Naast gemeenten, provincie en bedrijven, waren ook inwoners aanwezig om mee te praten over het belang van een schone ondergrond.

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.