Watertorens in de verkoop in Friesland

Nieuws
Watertoren Franeker en Lippenhuizen in verkoop

Binnenkort in de verkoop: twee monumentale watertorens in Friesland

Vitens start begin 2018 met de verkoop van twee monumentale watertorens:

 

Watertoren Franeker

Deze beeldbepalende watertoren is in 1925 gebouwd door de Intercommunale Waterleiding Leeuwarden en heeft een oppervlakte van 1315 vierkante meter. De ongeveer 48 meter hoge achthoekige watertoren met een waterreservoir van ongeveer 445 kubieke meter is al van ver buiten Franeker te zien.

 

Watertoren Lippenhuizen

Dit rijksmonument is in 1932 in een zakelijk-expressionistische stijl gebouwd. De toren heeft een hoogte van circa 44 meter en een oppervlakte van 2632 vierkante meter.

Niet alleen de toren, maar ook de erfscheiding van het terrein heeft de status van een rijksmonument.

 

Een nieuwe toekomst

Mariska de Vries, Manager Vastgoed Vitens: “Vitens draagt haar objecten en de gebieden waarin deze staan een warm hart toe. Dat ze geen bijdrage meer leveren aan ons proces van water maken, betekent niet dat we ze ‘zomaar’ van de hand doen. Een nieuwe eigenaar moet een heldere visie neerleggen om in aanmerking te komen voor de koop. Hij moet meerwaarde voor het object en de omgeving creëren, rekening houden met de eisen van de betrokken gemeente en een marktconforme koopsom betalen. Wij beoordelen alle voorstellen die binnenkomen en stemmen deze af met de gemeente en/of andere direct betrokkenen. Met een doordacht puntensysteem wegen we alles goed af. Een koper met een goede bieding maar een slecht verhaal valt af, andersom ook. Echt alles moet kloppen.

 

In het verleden zijn er watertorens verkocht die nu als bedrijfspand, horeca, woonhuis of een combinatie daarvan worden gebruikt. De watertoren in Amersfoort bijvoorbeeld, heeft een kantoorfunctie maar ook een horecabestemming. In Utrecht wordt de watertoren Predikherenkerkhof gebruikt als woning, bier-proeflokaal én boutique hotel.

 

Mariska: "Het meest trots ben ik op het feit dat we deze prachtige gebouwen weer kans op een nieuwe toekomst geven. Dat gaat al snel over een perspectief van honderd jaar!"

 

Geïnteresseerd? Vul dan een belangstellingsformulier in.

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.