106 Kraanwatergemeentes in Nederland

Pers
beeldmerk kraanwater graag

Op het stadhuis in Almere heeft Lieve Declercq, de ‘Kraanwaterkaart’ van Nederland aangeboden aan Annemarie Jorritsma.

Hiermee komt de actie ‘Stem voor Kraanwater ten einde.
 

Elke gemeente ‘Kraanwatergemeente’

De gemeente Almere is een van de ‘Kraanwatergemeentes’ op de kaart. Uiteindelijk staan er in totaal 106 ‘Kraanwatergemeentes’ op de Kraanwaterkaart. Een ‘Kraanwatergemeente’ belooft voortaan kraanwater te schenken in het gemeentehuis en de eigen ruimtes en maakt dit publiekelijk bekend. Dit omdat kraanwater duurzaam, lekker en gezond is. Met de actie ‘Stem voor Kraanwater’ wil drinkwaterbedrijf Vitens gemeenten overtuigen kraanwater te schenken en publiekelijk voor kraanwater te kiezen.

Lieve Declercq, directievoorzitter van Vitens maakte van de gelegenheid gebruik om nog een maal alle gemeentes op te roepen kraanwater te schenken: “Hopelijk werkt deze actie als een olievlek, en gaan alle gemeentes nu kraanwater schenken. Kraanwater is duurzaam, lekker en gezond. Het is een lokaal product waar elke gemeente trots op mag zijn. Dus wil ik bij dezen aan alle gemeentes in Nederland vragen: Kies voor kraanwater!”
 

Tappunt voor Almere

Vitens zet zich al langer in om kraanwater in de openbare ruimte beschikbaar te maken. Zo zet het bedrijf zich in om tappunten te plaatsen bij scholen, langs wandelroutes en langs sportvelden. Momenteel telt de gemeente Almere al 3 openbare tappunten waar voorbijgangers een flesje water kunnen vullen. Om de gemeente Almere en de VNG te bedanken heeft Vitens een nieuw Join the Pipe tappunt aan de gemeente en haar inwoners aangeboden. De gemeente is van plan het tappunt te plaatsen bij het Lumièrestrand zodat zowel recreanten als hardlopers hun flesje kunnen vullen met water.
 
‘Stem voor Kraanwater’ is een initiatief van drinkwaterbedrijf Vitens. Dunea, Waterbedrijf Groningen en duurzaam consumentenplatform Nudge zijn partners van dit initiatief. Kijk voor meer informatie op www.stemvoorkraanwater.nl.

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.