Vitens: Geen verhoging van de belastingdruk op kraanwater

Pers

Donderdag 25 januari debatteert de Tweede Kamer over BTW. Het kabinet is van plan om de BTW te verhogen van 6% naar 9%, en dat geldt dus ook voor kraanwater. Vitens is daar zeer tegen. Drinkwater moet als eerste levensbehoefte, betaalbaar zijn en blijven. Via haar brancheorganisatie Vewin wil Vitens er minimaal voor zorgen dat de totale prijs van drinkwater niet omhoog gaat als gevolg van de belastingverhoging.

Kraanwater is een duurzaam, gezond en natuurlijk product. Gezonde voeding is de basis voor een gezond gewicht. Een gezond gewicht is belangrijk voor geestelijk en lichamelijk welzijn, waardoor de kans op ziektes en aandoeningen verkleind wordt. Dat thema staat mede centraal op het Nationaal Preventiecongres, ook van donderdag 25 januari. Tijdens dit congres wordt een preventieakkoord besproken welke aangeboden zal worden aan de Tweede Kamer. Een van de maatregelen die besproken gaat worden is het verlagen van de prijzen van natuurlijke producten die gezond zijn.

Ook Vitens vindt dat prijzen van gezonde, duurzame en natuurlijke producten juist moeten worden verlaagd om aankoop en het eten en drinken ervan te bemoedigen. Kraanwater kan als eerste levensbehoefte niet ontbreken aan de lijst van producten die zo betaalbaar mogelijk moeten zijn.

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.