Marike Bonhof benoemd als lid van de directie van Vitens

Pers

Zwolle, 26 juni 2017 – Marike Bonhof (43) is vandaag door de aandeelhouders van drinkwaterbedrijf Vitens benoemd als nieuw lid van de directie van Vitens. Per 1 september zal zij in dienst treden bij het drinkwaterbedrijf. Tot haar portefeuille zal behoren Finance & Control, ICT, Klant & Facturatie, Netbeheer & Levering, Facilitair Management en het Laboratorium.

Marike Bonhof studeerde Bestuurskunde aan de universiteit Twente en Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit. Tussen 1997 en 2005 vervulde zij diverse functies bij het Ministerie van Financiën en vervolgde haar carrière verder bij de gemeente Amsterdam waar ze opklom tot lid van de directie van het grondbedrijf met de portefeuille Financiën en Bedrijfsvoering. Na een tussenstap bij de gemeente Utrecht is ze sinds 2015 terug in Amsterdam als concerndirecteur Middelen en Control. In haar huidige functie is ze eindverantwoordelijk voor de financiën en control van de gemeente Amsterdam. Ook concerninkoop en de aandeelhoudersrol voor ca 20 participaties waaronder de Haven en het Afvalenergiebedrijf vallen onder haar verantwoordelijkheid.

Boele Staal, voorzitter van de Raad van Commissarissen, is dan ook verheugd met haar benoeming: “In mevrouw Bonhof hebben we een sterke leider gevonden met een publiek profiel en ruime bestuurlijke ervaring. Ze past bij Vitens, ik heb haar leren kennen als een rationeel en zeer plezierig mens”. Bonhof over haar benoeming bij Vitens: “Sinds het eerste gesprek ben ik gegrepen door het blauwe goud. Ik ben woonachtig in het verzorgingsgebied van Vitens en ben nu al trots op Vitens als ik de kraan openzet. Ik kijk er erg naar uit om samen met de mensen van Vitens mij iedere dag in te zetten voor de klanten van Vitens.”

Marike Bonhof is getrouwd, heeft twee zonen en is woonachtig aan het water in Almere. Daar is ze ook lid van de raad van toezicht van de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF).

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.